Pembe Fikirler

Göz Çevresi Kırışıklıkları İçin Maske Tarifleri

Göz Çevresi Kırışıklıkları İçin Maske Tarifleri

Gözaltı bölgesinin çok çabuk kırışmaması için çeşitli önlemler almak gereklidir. Çok ince bir deriye sahip olduğu için; makyaj esnasında en fazla etkilenen bölümdür. Göz Çevresi kırışıklıklarından kurtulmak için doğal maske tariflerinden yararlanabilirsiniz;

Göz Çevresi Kırışıklıkları için Maske Tarifleri

Göz  için Kırışıklık Maskesi (1) ; – 1 tatlı kaşığı arı sütü , -1 çay kaşığı çiçek balı, -1 çay kaşığı buğday yağı

Malzemelerin hepsini karıştırdıktan sonra; parmak uçlarına alarak, gözlere içerden dışarı doğru masaj yapılır. Sürerken bu hareket yardımı ile sürmelisiniz. Böylece kırışıklıklarınız yukarı doğru açılmış olacaktır. Masaj işleminiz bittikten 5 dakika sonra yıkayabilirsiniz. Toplamda 15 dakika kalmış olması gerekir.

 

Göz Altı için Kırışıklık Maskesi (2) ; – 2 adet havuç, -1 çay kaşığı badem yağı

Havucu rendeledikten sonra; suyunu bir yere ayırın. İçine buğday yağını ilave ederek buzdolabına kaldırın. Buzdolabında yarım saat beklettikten sonra; göz altlarınıza sürün. Bu şekilde 30 dakika beklemelisiniz. Daha sonra yıkayın. Maskeyi günde 2 kere yapabilirsiniz.

Göz  için Kırışıklık Maskesi (3) ;  – 1 adet muz, -1 yemek kaşığı gü lsuyu

1 adet muzu ezerek; gül suyu ile karıştırın. Karışımı göz çevrenize sürün. 30 dakika beklettikten sonra yıkayabilirsiniz. Haftada 1 kere uygulayabilirsiniz.

 

Göz  Çevresi için Maske  (4) ; – 1 çay kaşığı balık yağı, -1 çay kaşığı üzüm çekirdeği yağı, -1 çay kaşığı bal

Malzemelerin tamamını bir kasede karıştırın. Daha sonra göz çevrenize hassas hareketlerle sürün. 20 dakika bekletilir. Haftada 1 kez yapılması daha uygundur.

 

Göz  Çevresi için Maske  (5) ; – 1 tatlı kaşığı badem yağı, -1 çay kaşığı avokado yağı, -1 tatlı kaşığı soya yağı

Bütün yağlar karıştırılır. Parmak uçları vasıtası ile ve masaj yaparak; göz çevresindeki kırışıklıklara sürülür. Akşamları ve gece yatmadan önce yapmanız daha uygundur. Bu bakım ile birlikte; gözaltlarınıza bakım yapmış olacaksınız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.