Pembe Fikirler

Sivilce Nedir? Sivilceler İçin Çok Etkili Doğal Yöntemler

Sivilce Nedir? Sivilceler İçin Çok Etkili Doğal Yöntemler

Sivilceden arınmış bir cilde sahip olmak için sakınmamız gerekenlerin başında yüzünüzü, ellerinizi ve hatta tüm vücudunuzu temiz tutmaktır. Evet cildinizde çıkan kabarcıklar için harekete geçmezseniz bunlar akne ve sonunda da sivilce izleri olarak son bulur.

Bakteri, kir ve bezelerin fazla çalışması, hormonsal değişiklik, stres ve kötü beslenme sonucu oluşan yağ fazlası ciltte, özellikle yüz, boyun, sırt, göğüs ve omuzlarda sivilcelere sebep olur.

Sivilce Nedir?

Sivilce, yağ bezlerinin fazla çalışması ve bakterilerin etkisiyle oluşan ciltteki küçük lezyon veya içi iltihaplı kabarıklıklar dır. Bazen ölü cilt hücreleri birbirine yapışıp yağlı bir madde oluşturarak gözenekleri tıkar. Bu oluşum bakteri içerir ve ciltte sivilce ve akneye sebep olur. Tedavi edilmedikçe de bu durum tekrarlanır.

Sivilce Kimlerde Olur?

Sivilce herkesi etkileyebilir. Çoğunlukla adölesan çağında oluşsa da ileri yaşlara kadar devam edebilir. Akneye yatkın ciltler, erkek ve kadınlarda normal olarak bulunan testosteron hormonu salgılanmasına fazla duyarlıdır. Bu kişilerde testosteron, yağ bezlerinin fazla yağ üretmesine ve gözeneklerin tıkanmasına sebep olur.Sivilce bulaşıcı değildir fakat sivilceye yatkınlık kalıtımla geçebilir. Araştırmalar, ergenlik dönemindeki gençlerin %80’inin bir dönem sivilce sorunu yaşadığını göstermektedir. 17’li yaşlar bu sorunun en çok görüldüğü yaşlardır.Bazı kişilerde bu sorun geçici ve hafif olmakla birlikte bazılarında devamlılık içinde seyreder. Sivilce sorunu stres, sıkıntı ve utanç gibi psikolojik durumlar yaratabilmektedir.

Sivilce Nasıl Geçer?

Sivilceleri önlemek ve ilerlemesini durdurmak için öneriler:

Cilt temizliği temiz ellerle her sabah ve akşam yapılmalıdır.Tırnaklar temiz ve kısa tutulmalıdır.Saç devamlı temiz olmalı ve cilt ile devamlı temasta olmasına, yüzü kapatmasına engel olunmalı, gerekirse toplu tutulmalıdır.Yüze ellerle dokunulmamalıdır.Gözlük kullanılıyorsa temiz tutulmalıdır.Bakterileri uzak tutmak için el dezenfektanları kullanılmalıdır.Yağsız makyaj malzemeleri kullanılmalı ve gece mutlaka temizlenmelidir.Terledikten sonra da yüz yıkanmalıdır.Yastık ve nevresimler temiz tutulmalıdır.Vücutta sivilce varsa sıkan giysilerden kaçınılmalı.Sağlıklı beslenilmeli.Stresten uzak durum ve sakin olun! Uğraşırsanız yapabilirsiniz! Sivilceyi sıkmak son derece zararlıdır. İltihapı daha da geriye iteleme riski vardır ve bu daha büyük sorunlara yol açabilir. Ayrıca sıkılan sivilce sonucu cilt tahriş olup iz kalma riski artar.Erkeklere tavsiye: Tıraş olurken dikkatli olun. Keskin bıçaklı tıraş bıçakları veya tıraş makinaları kullanılmalıdır. Cildi tıraş etmeden önce ılık suyla yıkayıp yumuşatın, daha sonra tıraş kremini sürün.

Doğal Yollarla Sivilce Yok Etme

Limon Suyu

Limon suyu, sivilcelerden hızla kurtulmak için iyi bir yöntem olabilmektedir. Yüzünüze günde iki kereye kadar limon suyu sürün ve kuruyunca yıkayın. Cildiniz hassas ise limon suyuna birkaç damla gül suyu da ekleyebilirsiniz.

Sarımsak

Sarımsak sivilceyle savaşta etkili bir madde olarak bilinir. Birkaç diş sarımsağı dövüp cildinize uygulayın. Kuruyunca durulayın.

Yumurta Akı

Cildinize günde iki kere yumurta akı uygulayın ve kuruyunca durulayın.

Diş Macunu

Beyaz diş macununu sivilcenin üzerine yatmadan once sürün ve gece üzerinde bırakın. Sabaha iyi bir sonuç almanız mümkündür..

Bal

3 kaşık bal ve bir kaşık tarçın’ı karıştırarak cildinize sürün. 3-5 dakika kurumasını bekleyin ve cildinizi bu karışım userindeyken ovun. Bu iyi bir peeling olarak da görev görür.

Buz Torbası

Buz torbasını on dakika yüzünüze tutun ve bir temizleyiciyle temizleyin. Bunu günde 3-4 defa tekrarlayın.

Çay ağacı yağı

Bakterileri öldürerek iltihabı azaltır. Akneye direk uygulanır ve sabah durulanır.

Elma sirkesi

Sivilceler için doğal bir çözüm oluşturabilir. Bakterileri öldürür ve cildin PH’ını dengeler, ciltteki fazlalık yağı emer. Dörtte bir ölçü elma sirkesini suyla karıştırın ve yemiz bir pamuğa sürdükten sonra akneye uygulayıp on dakika üzerinde bırakın. Daha sonra durulayın. Bunu günde 2-3 kere tekrarlayın.

Yukarıdaki yöntemler işe yaramaz veya etkili sonuç vermezse dermatoloğunuz la görüşün.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.