Saçkıran Nedir? Saçkıran Nasıl Geçer?
Özellikle insanların sosyal olarak tekilleşmesine neden olan saçkıran hastalığı kadın veya erkek ayırmaksızın bütün bireylerde ortaya çıkabilmektedir. Saçkıran saçlarda oluşan yuvarlak şekillerde saç dökülmeleri hastalığın tek belirtisidir. Yani saçkıran hastaları bu hastalığın görsel belirtisi dışında başka bir belirtisi ile karşılaşmamaktadırlar.
Saçkıran nasıl geçer? Saçkıran hastalığı bazen kişilerde bir süre sonra geçebilirken bazende uzun süre kişide yaşam sürdürmektedir, hatta yaşamı boyunca bu hastalığı çeken kişiler oldukça fazladır. Saçkıran tedavi yöntemleri genellikle bitkisel yöntemler olarak bilinmektedir. Çoğu hasta bitkisel tedavilerle bu rahatsızlığın tedavisini yapmaktadır. Saçkıran hastalığının tedavisi saçlı bölgeyi geri getirmeye yönelik olarak uygulanmaktadır. Bu bölgeye uygulanan ilaçlar saçın geri gelmesini sağlamaktadır.
Saçkıran ilacı olarak kortikosteroidler, iğneler haplar ve ilaçlar şeklinde uygulanır. Saçkıranın tam anlamıyla etkin bir tedavi yöntemi yoktur. Bulaşıcı olmadığı bilinen bu hastalık herkeste oluşabilmektedir. Özellikle gençlerde ve çocuklarda daha fazla görülen saçkıran hastalığı, kalıtımsal olarak geçiş yaptığı düşünülen öngörülerden biridir.
Saçkıran tedavisi nedir diye hastalar oldukça merak ederler. Çünkü saçkıran hastalığının nedeni bilinmediği için nedenine yönelik bir tedavi uygulanamamakta, ancak sonucu olan dökülmüş saçları geri getirmeye yönelik bir tedavi uygulanmaktadır. Saçkıran için ilaç tedavisi yanı sıra hastalar genellikle bitkisel destekli tedavilere yönelmiştirler. Zira hastalığın üzerinde bitkilerin etkileri oldukça yüksektir. Sarımsak bu bitkiler arasında adı en çok geçenidir.
Sarımsak bitkisi kına ve zeytinyağı ile ezilerek elde edilen kür hastalığın tedavisinde etkin bir bitkisel ilaç olarak kullanılmaktadır. Bu kür bir merhemi andırmaktadır. Saçkıran sarımsak ile hazırlanan bu merhem saçsız kalan deriye sürülerek tedavi edilir. İbrahim Saraçoğlu saçkıran tedavisi alanında ün yapmış hocalardan biridir. Fındık veya cevizden hazırladığı kürler ile bu hastalığın tedavisinde umut olmaktadır.
Saraçoğlu hoca fındık veya ceviz içini suda kaynatarak bir kür elde ediyor ve bunu yaklaşık 5 hafta boyunca masaj yardımı ile saça yediriyor. Bu tedavi haftada bir defa olmak üzere beş hafta boyunca uygulanmaktadır. Saçkıran hastalığı kişide ağrılı bir hastalık olmamasına rağmen görüntü yönünden çok sevimsiz bir hastalıktır, buda hastanın sosyalliğini kaybetmesine neden olmaktadır.
Henüz yorum yapılmamış.