Eyeliner Çeşitleri Ve Özellikleri
Göz makyajı denilince ilk akla gelen malzemeler eyeliner ve çeşitleri olarak bilinir. Eyeliner kullanılan gözler daha belirgin ve dikkat çekici hale gelir. Ancak bu doğru kullanım sonucunda mümkün olmaktadır. Eğer eyeliner düzgün bir şekilde çekiliyorsa makyaj yapmak için zor bir adım geçilmiş demektir. Çünkü özellikle ince uçlu fırçalar ile gözlere eyeliner çekmek oldukça zor bir iştir. Dolayısıyla bunu herkes başaramaz ve başaran insan sayısı da oldukça azdır. Yeni başlayan kişiler ilk etapta alışmakta zorluk çekse de kullanımının üzerinden zaman geçtikçe daha profesyonel sonuçlar ortaya çıkmaktadır. Bunun için yeni başlayan kişiler eyeliner çeşitlerini incelemeli e kendi tercihlerine en uygun olan eyelineri seçmelidir.
Eyeliner Çeşitleri Nelerdir?
Eyeliner kendi içerisinde kalem şeklinde keçe uçlu eyeliner, jel eyeliner ve likit eyeliner olmak üzere üç gruba ayrılır. Bunlar içerisinde genellikle kullanım yönünden en rahat olanı keçe uçlu eyeliner olarak bilinir. Bu modelde ekstra herhangi bir işleme gerek duyulmaz ve sıvı kısım kalemin içerisindedir. Üstelik ucunun diğer türlere göre kalın olması göze sürme bakımından kolaylık sağlamaktadır. Böylelikle göz hatları daha rahat ortaya çıkarılmaktadır.
Jel eyeliner incelendiğinde ise bu türün iki parçadan oluştuğu görülür. Buna göre eyeliner sürmek için küçük bir tüpün içerisinde jel ve bunu sürmek için fırça vardır. Bu eyeliner çeşidinde far sürer gibi eyeliner çekilir. Bu türün tek sıkıntılı yanı ise çabuk kuruma özelliğine sahip olmasıdır.
Likit Eyeliner
Geçmişten günümüze kadar uzun yıllardır kullanımı olan likit eyeliner, en çok tercih edilen eyeliner çeşidi olarak bilinir. Bu tür eyeliner son derece kalıcıdır ve gözlerde istenilen siyahlığı daha rahat verir. Ancak son derece sıvı olduğundan dolayı ince uçlu fırçalar ile sürülürken oldukça dikkatli davranılması gerekir. En ufak bir hata komik görüntülere yol açabilir. Bunun için yavaş ve dikkatli biçimde sürmek daha faydalıdır.
Likit eyeliner akışkan bir yapıya sahip olduğundan dolayı gözün üzerine sürüldükten sonra kuruması için bir süre beklenmesi gerekir. Bunun için göz kapakları hemen açılmamalı ve kuruduğundan emin olunmalıdır.
Henüz yorum yapılmamış.