Pembe Fikirler

Bebeğin Ağız Bakımı Nasıl Olmalı?

Bebeğin Ağız Bakımı Nasıl Olmalı?

Sağlıklı dişler bebeğinizin genel sağlığı için önemlidir. Bebeğinize yemek yemesini, ses ve kelimeler oluşturmasına yardım etmektedir. Bebeğinizin çenesinin büyümesini de etkilerler. Güçlü ağız bakımı da bebeğiniz büyüdükçe iyi diş alışkanlıklarına sahip olmanıza yardımcı olur. Kötü ağız bakımı enfeksiyon, hastalık veya diğer diş problemlerine neden olabilir. Artık bebeğinizin dişleri çıkıyor ve onlara bakmaya başlama zamanı. Bu sadece kısa bir süre olsa da, bebeğinizin sağlıklı dişlere sahip olması için çok önemlidir. Bebeğinizin yeni dişlerine en iyi bakımı yaptırdığınızdan emin olun. İşte bazı pratik ipuçları;

 

Bebeklerde İlk Diş

Genel olarak, bebek dişleri 4-7 aylıkken ortaya çıkmaya başlar, ancak her bebek farklıdır. İlk dişler genellikle 2 alt ön diştir. Bebeğinizin diş çekme süreci diş çıkarması olarak adlandırılır. Bebeğiniz diş çıkarmaya başladığında, daha fazla sarkmasına ya da çiğnemek istediğine dikkat edin. Bazı bebekler için, diş çıkması ağrısız olabilir. Başkaları için ağrılı olabilir. Diğer diş eti belirtileri, iştah kaybı ve uyku sorunudur.

Bebeğin Dişleri Gelmeden Önce Başlayın

Çocuğunuzun dişleri çıkmadan önce temizlemeye başlayın. Her bir beslemeden sonra, sıcak, ıslak bir bez veya parmağınıza sarılmış nemli bir gazlı bezle diş etlerini silin.

 

Dişleri Dikkatli Bakın

Dişler çıkmaya başlayınca, hemen onlarla ilgilenmeye başlayın. Birçok anne-babaya bebeğin dişlerinin önemsiz olduğunu düşünürler çünkü dişlerin tekrar çıkacağını bilirler. Ancak bu ilk dişler kalıcı olanların aralıklarını korur ve bebeklerin çiğneme ve konuşmasına yardımcı olur. Düzgün bakılmıyorsa çürük olabilirler, bu da diş eti iltihabına neden olur ve diş eti iltihabına yol açarak kalıcı diş aralıklarını etkileyebilir.

2 Yaşında Diş Macunu İle Temizleyin

Bebeğin dişleri büyüdükten sonra, fırçalamaya başlama zamanı! Küçük bir florür diş macunu (yaklaşık bir pirinç tanesi ebadı) kullanın ve günde iki kez fırçalayın.

 

Diş Muayeneleri

Araştırmalara göre, bebeğin ilk diş muayenesini 1 yaşında veya ilk dişinin göründüğünde yaptırmasını önerilmektedir. Diş muayenesi ile önümüzdeki yıllar için iyi diş alışkanlıkları oluşturabilirsiniz.

Diş Fırçasını Temiz Tutmak

Bebeğinizin dişlerini ve diş etlerini temizledikten sonra diş fırçasını musluk suyu ile yıkayın. Diş fırçasını hava ile kurutmak için açık ve dik olarak saklayın. Diğer aile üyelerinin diş fırçaları aynı yerde saklanırsa, fırçaların dokunmadığın dan emin olun. Bu, çürümeye neden olan mikropların fırçalar arasında ve bebeğinizin ağzına gideceği riskini azaltır.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.