Pembe Fikirler

Elmalı Kurabiye Tarifi Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Elmalı Kurabiye Tarifi Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Elmalı kurabiyeler çocuklarınız için lezzetli ve keyifle yenilebilecek abur cuburlar olarak yenmektedir. Bu lezzetli kurabiyeleri kolayca yapabilmeniz için sizler için elmalı kurabiyenin nasıl yapıldığını anlatacağız.

 

Elmalı Kurabiye Malzemeleri

3/4 c. elma şarabı
1 1/2 c. un
1/2 çay kaşığı Tarçın
1/2 çay kaşığı karbonat
1/4 çorba kaşığı. kabartma tozu
Tuz
1/2 c. yumuşatılmış tereyağı
2/3 c. paketlenmiş kahverengi şeker
1 yumurta
1 çay kaşığı. vanilya
Tarçın şekeri, haddeleme için
1 torba karamel şekerlemeler, ambalajsız

 

Elmalı Kurabiye Yapımı

Öncelikle fırını 350 ° ‘ye önceden ısıtın ve parşömen kağıdı ile birleştirin. Orta yüksek ısıda küçük bir tencerede elma şarabı kaynatın. Yaklaşık 2 yemek kaşığı kadar indirinceye kadar pişirin. Orta boy bir kapta, un, tarçın, kabartma tozu ve tuzu birlikte çırpın. Bir el mikseri kullanarak büyük bir kapta, tereyağı ve esmer şekeri birlikte karıştırın. Yumurta, vanilyalı ve indirgenmiş elma şarabı ekleyin ve kombine olana kadar dövün. Bir araya kadar un ekleyin ve karıştırın. 2 çorba kaşığı kurabiye hamurunu topun içine alın ve sonra elinizle hafifçe düzleştirin. Karışımı, hamurun ortasına basarak karamelin tamamını hamurla örtün ve sızdırmaz halde kapatın. Bir topa dönüştürün ve tarçın şekeri serpin. Pişirme kağıdına yerleştirin ve kalan hamur ve karameller ile tekrarlayın. 20 dakika boyunca beklettikten sonra fırına koyun. Kurabiyelerin kenarları altın rengi olana dek fırında pişirin ve ortada 10-14 dakika ayarlayın. Tamamen soğumak için tel rafa aktarılmadan önce 5-10 dakika bekletin. Kurabiyeleri beklettikten sonra sunum tabağınıza koyarak afiyetle yiyebilirsiniz. Bu harika elma aromalı kurabiye tadını çıkarın ve sadece 20 dakika içinde yemeye hazır!

 

İlave Olarak Meyve ve Sebze Ekleyin

Bu hızlı kurabiyeleri, elinizin altında olabilecek farklı taze meyveleri veya sebzeleri kullanarak değiştirin. Elma için iyi bir ikram armut, muz, kabak ve havuç konulmaktadır. İsteğe göre bu ürünler değişkenlikler göstermektedir. Besin değeri 1 Kurabiye, 115 kaloridir. Kolesterol 10 Mg, Sodyum 80mg ve Protein1g.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.