Pembe Fikirler

Evde Bebek Bakımında Altın Kılavuz

Evde Bebek Bakımında Altın Kılavuz

Demek evinize küçük bir sevinç meydana geldi. Peki şimdi ne olacak?  Yenidoğanınıza baktığınızda hayatınızın en özel ve ödüllendirici deneyimlerini yaşayabilirsiniz. Yenidoğanla ilgilenmek için bebeğinize geri kalanı, besin ve bakım ihtiyaçlarını nasıl karşılayacağınızı ve sağlıklı bir sevgi vereceğini bilmeniz gerekir.

Yenidoğanın Bol Dinlenmesine Yardımcı Olun

Yenidoğanların sağlıklı ve güçlü bir şekilde büyümeye devam etmeleri için çok fazla dinlenmeleri gerekir; bazıları günde 16 saat kadar dinlenebilir. Bebeğiniz üç aylıkken ya da büyük olmasına rağmen, bir kerede 6-8 saat uyuyabiliyor olabilir, başlangıçta bebeğiniz aynı anda sadece 2-3 saat uyuyabilir. Bazı bebekler, doğduklarında günlerini ve gecelerini karıştırıyorlar. Bebeğiniz gece daha fazla uyanıksa, ışıkları soluk tutun ve konuşma seviyenizi düşük tutarak gece uyarımını sınırlandırmaya çalışın ve bebeğiniz normal bir uyku döngüsü başlayana kadar sabırlı olun. SIDS riskini azaltmak için bebeğini sırtına yastık koyduğunuzdan emin olun. Bebeğinizin kafasının pozisyonunu ister sola veya sağa yaslanmış olsun, bir bebeğin yüzünde kafasından görülen yumuşak noktayı ortadan kaldırmak için, başı bir konumda uyuyarak harcamanız gerekir.

Yenidoğanın Emzirmesini Düşünün

Bebeğinizi emzirmek isterseniz, bebeğiniz doğumdan sonra ilk kez tutulduğunda bebeğinizi beslemek iyi bir başlangıç ​​noktasıdır. Bebeğinizin vücudunu kendinize doğru çevirmelisiniz. Üst dudağınızı emzik ile dokunun ve ağzını geniş açtığında göğsünüze çekin. Bunu yaptıktan sonra, ağzı meme başını ve mümkün olduğunca fazla makas alanını örtmelidir.

Yenidoğanınıza Beslenen Formülü Düşünün

Bebeğinize form verilip verilmeyeceğini veya bebeğinizi emzirip beslemeyeceğini seçmek kişisel bir karar. Bazı çalışmalar emzirmenin bebeğiniz için daha sağlıklı olabileceğini göstermesine rağmen, bu kararı vermeden önce kendi sağlık ve rahatlığınızı ve diğer çeşitli faktörleri de göz önüne almalısınız. Formül yemleme, bebeğinize ne kadar beslediğinizi, besleme miktarını sınırlamak ve kendi diyetinizi kısıtlamak zorunda kalmamayı kolaylaştırabilir.

Bebek Bezlerini İyi Bilmeniz Gerekir

İster bez veya tek kullanımlık çocuk bezleri kullansanız da, yeni doğan bebeğinize bakmayı planlıyorsanız, bebek bezi değiştiren bir uzman olmalı ve hızlı olmalısınız. Nasıl bir yöntem kullanırsanız yapın ve bebeğinizi eve getirmeden önce karar vermelisiniz bebeğinizin bezini günde 10 defa değiştirmek için hazır olmalısınız.

Bebeğinizi Yıkayın

İlk hafta boyunca bebeğinize sünger banyosu dikkatlice vermeniz gerekir. Göbek kordonu düştükten sonra bebeğinizi düzenli olarak haftada iki ila üç kez banyo yapmaya başlayabilirsiniz. Bunu doğru şekilde yapmak için, bebeğinizin uğraşmadığı havlu, sabun, temiz bez gibi malzemelerini önceden toplamanız gerekir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.