Pembe Fikirler

Evde Bebek Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Evde Bebek Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebekler kendi dertlerini anlatamayan siz ne yaparsanız onlarla büyüyen size muhtaç varlıklardır. Hastanede size yardımcı olan hemşireler vardır. Ancak eve geldiğinizde bebeğinizle yalnızsınız ve birçok şeye dikkat etmeniz gerekmektedir. İlk 6 ay bebekler sadece anne sütüyle beslenmelidirler. Bebeğinizi emzirirken rahat bir pozisyonda oturmalısınız.

Bebeğinizi emzirmeye başlamadan önce elleriniz yıkamalı, ılık su ile göğsünüzü yıkamalısınız. Bebeğinizi emzirirken göğsünüzün başını hafif bir şekilde bastırarak bebeğinizin burnunun kapanmasını engellemelisiniz. her iki göğsünüzden de emzirmeye dikkat etmelisiniz. Emzirme işleminiz bittikten sonra bebeğinizi dik bir şekilde omzunuza yatırmalı, hafif bir şekilde sırtı ovularak gazı çıkartılmalıdır.

Emziren annelerin yemelerine, içmelerine, ilaç kullanımlarına dikkat etmeleri gerekmektedir. Sütleri ile bebeklerine geçebileceklerini unutmamalıdırlar. 6 aydan sonra bebeklerinize ek besinler verilmelidir. Bebeğinizin cildi çok hassastır. Bu nedenle altını sık değiştirmeniz gerekmektedir. İlk aylarda anne sütü içtiği için cıvıktır. Kirli bezle uzun süre kalan bebeklerinizin altı pişik olabilir. Bu nedenle sık sık değiştirmelisiniz.

Bebeğinizi uyurken sırt üstü yatırmaya ve uyurken başını her iki yana çevirmeye özen gösteriniz. İlk dişleri çıkmaya başlayacağı zaman dişlerinin yerleri kaşındığı için buldukları her şeyi ağızlarına götürmeye ve kaşımaya çalışacaklardır. Bu nedenle bebeğinizin etrafında bulunan eşyalara dikkat etmelisiniz. Halınızın tüyleri bulunuyorsa üzerine tüyü bulunmayan bir örtü örtün ki o tüyle bebeğiniz boğazına gitmesin. Bebeğinizin eline yemesi için bir şey verdiğinizde onu koparabileceğini ve boğazına kaçabileceğini unutmamalı ve kendiniz yanında olmadan eline herhangi bir besin vermemelisiniz.

Her eşyayı tanımaya çalışabileceğini ve her şeyin ilgisini çekebileceğini unutmamalı. Bu nedenle çocuğunuzun asılıp kafasına düşürebileceği, kendisine zarar verebileceği herhangi bir eşyanın etrafta bulunmamasına dikkat edilmelidir. Bebeğinizin aşı defterine dikkat etmeli ve zamanında aşılarının yapılmasına dikkat edilmelidir. Bebeğiniz göbeği düştükten bir gün sonra yaptırmalısınız. Suyun ısısına kolunuzun iç kısmına damlatarak bakmalı ve ona göre suyu ayarlamalısınız. Bebeğinizin cildi hassas olduğu için kurularken çok dikkat etmeli cildini tahriş etmemelisiniz. Bebeğiniz için 20-24 C bir oda ısısı uygundur.

Bebekleriniz incidir onlara çok özen göstermelisiniz.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.