Yüz Bölgesindeki Tüylenme Nasıl Geçer
Yüz bölgesinde tüylenme durumu kadın ve erkeklerde farklı şekillerde kendini gösteren durumdur. Kadınlardaki yüz tüylenmeleri için farklı yöntemler kullanılabilir.
Yüzdeki Tüylerin Alınması Zorunlu Mudur?
Yüz bölgesinde tüylenme erkeklerde düzenli olarak alınan bir durumdur veya alınmadığında da sakal olarak kullanılabilir. Zaten bu bölüm kıl olarak isimlendirilir. Ancak kadınlardaki yüz tüylenmesi daha farklı bir duruma işaret eder. Bu tüyler kulak kenarı, alın bölgesi kenarlarında sık görülür. Eğer bu bölümde az ve belirsiz şekilde tüylenme varsa, tüyler renk açma işlemi ile alınmadan da durabilir.
Bu şekilde kıla dönüşmesi engellenmek istenir ve tüylerde devamlı alma işlemine de gerek kalmaz. Ancak cilt renginden koyu lan tüyler genelde düzenli olarak alınır. Bazı kadınlar sadece tüylü görünüm istemedikleri için de alabilmektedir. Bazı kişiler de renk açarak yine almayabilir. Oksijenli suyla açan kadınlar da vardır. ancak alma işlemlerinin doğru yapılması önemlidir. Yüzdeki yapının hasar görmemesi için yüz bölgesinde tüylenme giderme işlemlerinde doğru seçim yapmak gerekir.
Yüz Bölgesinde Tüylenme Geçiren Yöntemler
Yüz bölgesinde tüylenme geçiren yöntemler kendinize uyan seçeneklerle iyi sonuçlar almanızı sağlayabilir.
- Tüylenme geçiren ilk yöntem iple almadır. İple birlikte istenmeyen tüyleri yok edebilirsiniz. Ancak acı veren bir işlem olduğu için önceden soğuk pres yapabilirsiniz. ayrca iple alım sonrası cilde nemlendirici sürerek hasarın oluşmasını da engelleyebilirsiniz.
- Yüzü alırken ağda kullanılabilir. Kendiniz alacaksanız marketlerde yer alan ısıtmalı ağdalar bu açıdan iyi olabilir. İstediğiniz incelikte keserek tüylü yere yapıştırıp sonra da temizleyip nemlendirebilirsiniz.
- Yüzdeki tüylerden kurtulmak için lazer işlemlerinden faydalanılabilir. Lazerle beraber belirlenen seans boyunca devam edebilir ve bu şekilde de tüyleri yok edebilirsiniz.
Yüzdeki Tüyleri Almak Sivilce Yapar Mı?
Yüz bölgesinde tüylenme giderirken gözenekler açıldığı için aniden içi yağ fazlasıyla dolabilmekte ve sivilce oluşabilmektedir. Bu durum özellikle ağda uygulamalarında daha sık rastlanan bir sorundur. Bunun olmaması için bir kereden fazla aynı yer üzerinden geçmemek ve gözeneklerin yapısını zedelememek gerekir. Tek seferde alım olmasının ardından da nemlendirici ile direnci geliştirilmelidir.
Henüz yorum yapılmamış.