Ağız Kokusu Nasıl Geçer? Ağız Kokusundan Kurtulmanın Etkili Yolları
Çoğu zaman farkına bile varamadığımız ağız kokusu, çevremizdekileri rahatsız edici boyuta ulaşınca karşımıza çıkmaktadır.
Ağız bakımının düzenli olarak yapılması, dişlerin düzenli olarak fırçalanması, diş dil, ağız temizliğinin detaylıca yapılması ile ağız kokusunu önlemek geçmek elbette mümkündür.
Tabi bir de ara sıra nefesimizi kontrol edip ağız kokusunun varlığını da tespit etmemiz gerekmektedir.
Ağız Kokusuna Neden Olan Faktörler
Birçok ağız kokusu vakasının temelinde ağızda üreyen bakteriler yatmaktadır. Nemli ve sıcak bir ortam olan ağız içi, bakterilerin barınması ve çoğalması için doğal bir ortam oluşturmaktadır.
Bu da ağızda kokuya neden olmaktadır. Böylesi bir durumda düzenli ağız bakımı ve temizliği ile ağız kokusunu önlemek çok kolaydır. Ancak bir sağlık sorunu varsa hekim kontrolünde olmak gerekmektedir.
Hangi Durumlarda Ağız Kokusu Bir Sağlık Problemine İşarettir?
Sabahları oluşan ağız kokuları genellikle bir sağlık sorunu olarak düşünülmemektedir. Gece uyku sırasında azalan tükürük, ağzın kurumasına neden olur.
Kuruyan ağızda bakteriler ölü hücrelere yapıştığından ağız kokusuna neden olurlar.
Ağız Kokusu Nasıl Önlenir?
Günlük yeme içmeye bağlı olarak ağızda üreyen bakterilerden kaynaklanan ağız kokusunu önlemek sistematik ağız temizliği ile sağlanabilmektedir.
Diş fırçalamanın yanında diş eti ve dil temizliğinin de ihmal edilmeden yapılması gerekmektedir.
Beslenme biçiminiz de ağız kokusu üzerinde önemli bir etkendir. Kokan yiyeceklerden uzak durmanız ağız kokusunun oluşmasına engel olmanızda faydalı olacaktır.
Henüz yorum yapılmamış.