Emzirirken Nasıl Besinler Tüketilmeli
Emzirmeyi başlatırken, diyetinizi değiştirip arttırmamanız gerekip gerekmediğini merak ediyor olabilirsiniz. Anne sütü yapan anneler, çoğu durumda, ılımlılıkla, her şeyi yiyebilirler. Yine de, bütün tahıllar, meyveler, sebzeler ve proteinle dengeli bir diyet yapmayı hedeflemelisiniz. Besleyici gıdalar yemek size ve bebeğinizin sağlıklı kalmasına yardımcı olacaktır.
Bütün Tahılları Tüketin
Pirinç, ekmek gibi kahvaltı gıdaları enerji seviyenizi yükseltmeye yardımcı olabilir. Bütün tahıl karbonhidrat kaynaklarına yapışmak size fazladan lif verir. Bu, sindirim sisteminize yardımcı olacaktır. Kahvaltıda muz, doğranmış yulaf, hurma ve tercih ettiğiniz diğer öğelerle kendi kahvaltınızı hazırlamayı düşünün. Emzirirken kalori yakarsınız. Bu nedenle enerji seviyenizi yüksek karbonhidratlarla tutmak önemlidir.
Meyve Ve Sebzelerinizin Tadını Çıkarın
Tıpkı hamile kaldığınız zamanlarda olduğu gibi diyetinize meyve ve sebzeler eklemek akıllıca bir fikirdir. Her biri beş porsiyon meyve ve sebzeye sahip olmak iyi bir kriterdir. Beslenme yararlarını en üst düzeye çıkarmak için değişen renklerdeki meyve ve sebzeleri hedefleyin. Ispanak, marul, roka size gerekli demiri verirken portakal veya greyfurt gibi narenciye, C vitamini sağlar. Onların üzerinde olabilecek her türlü zirai ilaçları temizlemek için tüm meyve ve sebzeleri yıkadığınızdan emin olun. Organik sebze ve meyvelerin daha az kimyasal içermesi gerekir.
Diyetinize Protein Ekleyin
Protein, kas gücü ve genel sağlığı için çok önemlidir. Et, yumurta ve baklagiller yoluyla protein arayın. Ayrıca haftada iki porsiyon balık yemeyi düşünün. Somon gibi yağlı balık türleri özellikle iyidir. Somon, alabalık, karides, hamsi, levrek, istiridye ve yengeç iyi seçeneklerdir. Orfoz, levrek, uskumru ve orkinoslardan kaçının. Yağlı balıklar bebeğinizin beyni ve göz gelişimi için hayati önemi olduğu düşünülen omega-3 yağ asitleri içerir. Balık yemiyorsanız, bir omega-3 takviyesi düşünün.
Vejetaryen anneler B12 eksikliği riski taşırlar. Ayrıca bebekleri, iştahsızlık, kusma, kas atrofisi ve diğer problemlere neden olan bu eksikliğe sahip olabilirler. Bilgi almak için doktorunuzla konuşun. Ayrıca, fermente soya fasulyesi ürünleri vasıtasıyla B12’yi elde edebilirsiniz.
Kafein Alımını Sınırlayın
Kafein alımınızı günde 200 mg’ın altında tutmaya çalışın. Bu, bir fincan filtre kahve, iki fincan hazır kahve veya iki fincan çay içerebilir. Aşırı kafein bebeğinize zarar vermez, ancak uykusuzluğa neden olabilir.
Henüz yorum yapılmamış.