En Çok Görülen Çiçek Hastalıkları Nelerdir?
Küf:
Çiçeklerin yapraklarda ya da gövdelerinde oluşan beyaz veya pudra şeklinde şeyler oluşur.Bunların giderilmesi için mantar ilacı olan fungicide ile sprey işlemi yapabilirsiniz
Kırmızı Örümcek Zerreleri:
Yaprakların alt kısımlarında bulunan bu küçük, ve rengi sarı, kahverengi ya da kırmızı olan kurtçuklardır.Küçük ve ince örümcek ağları üreten bu böcekler kuru ortamı sevmektedirler.Yine nemliliği artırmak amacıyla bitkiyi sık sık sprey işlemine tabii tutmalısınız.
Kabuk Böcekleri:
Yapraklara yada gövdeye yapışan kahverengi ya da sarı, küçük, sert kabukludurlar. Böcekleri ılık sabunlu su ile yıkayarak temizleyebilirsiniz.
Beyaz Sinekler:
Güveye benzeyen elektiriklenme yada rahatsız edildiklerinde uçuşan oldukça küçük ve beyaz renkli böceklerdir.Bunlar içinde yine bitkinizi ılık sabunlu suyla temizleyebilirsiniz.Durulamayı yine unutmamalısınız.
Yeşil ve Siyah Sinekler:
Bitkinin büyümeye başlayan yerlerinde uç noktalarda koloni oluştururlar ve bu sineklerden kurtulmanız için de arap sabunu olarak bilinen temizlik maddesini biraz köpürtün ve bununla bitkinin tamamına bir yıkama işlemi uygulayın
Botrytis:
Yabancı bir çeşit çiçek hastalığı olarak bilinen Botrytis, çiçeklerinizin yaprak, gövde kısmı ve çiçeklerin üzerinde bulunan gri küflerin oluşturduğu bir hastalıktır.Çiçeğinizi nemi daha az olan bir ortama götürerek yer değiştirmelisiniz.Ve bununla birlikte de hava akımının artışını sağlamalısınız.Ayrıca yine bu işlemlerin devamı olarak çiçeğinizin, ölü çiçekleri ve yapraklarını tertipli bir şekilde ayıklamalısınız.Bu sorununuz devam ederse mantar ilacı kullanmalısınız.
Mealy Bugs- Pamukçuk:
Bitkinizin yapraklarının alt kısımlarında vede gövde kısmında bulunan minik, yün yumaklarına da benzeyen çiçek hastalığıdır.Pamukçuğa da benzemektedir.Metil alkol örneğin ispirtoya batırılmış bir pamukla bitkinize temizleme işlemi uygulamalısınız.
Henüz yorum yapılmamış.