Pembe Fikirler

Sauna Cilde İyi Gelir Mi?

Sauna Cilde İyi Gelir Mi?

Kültürümüze yabancı kaynaklardan giren sauna, hamam anlayışımız içerisine kolayca adapte olmuş ve sık kullanılan bir rahatlama ve sağlık sistemi olarak yerini almıştır. Artık hemen hemen tüm lüks otellerde, Türk hamamlarında ve çeşitli fitness salonlarında saunalarla karşılaşabilmekteyiz. Fakat çoğu insanın bilmediği bir nokta var ki kullandığımız şey gerçek sauna değil.

 

Gerçek Sauna Nasıl Olmalıdır?

Saunanın çalışma prensibi şu şekildedir. Deriye kuru sıcak uygulayarak terlemesini ve toksinlerden arınmasını sağlamak. Orijinal saunaların nem dereceleri % 20-25 arasındadır. Fakat nedendir bilinmez bizim kültürümüzde saunaların çok nemli ve ağır mentol kokulu bir yer olduğu kanısı oluşmuştur. % 70’lere kadar çıkan nem dereceleri orijinal sauna anlayışından oldukça uzaktır. Hal böyle olunca da saunadan istenilen verim alınamamaktadır.

 

Saunanın Cilde Faydaları Nelerdir?

  • Saunaların cilt için faydaları oldukça fazladır.
  • İlk olarak vücudun toksinlerden ve ödemlerden kurtulmasıyla cilt rahat bir nefes alır ve kendini daha kolay ve etkili olarak beslemeye başlar.
  • Cildin altındaki kılcal damarlarda kan akışı ve temposu hızlanır ve onarım seviyesi yükselir.

 

Sauna Cilde İyi Gelir Mi?

Saunaların cilde iyi gelir fakat bilinçsiz yapılan bazı uygulamalar cildinizi tehdit edebilir.

  • Bazı insanlar, ciltlerinin daha sağlıklı ve güzel olmasını istedikleri için saunalara girmeden önce çeşitli kremleri yüzlerine ve vücutlarına sürerek büyük bir hata yaparlar. Çünkü saunanın sıcaklık dereceleri 80’leri bulabilmektedir. Bu yoğun ısı da cilde sürülen kremin içeriğinde bulunan bazı maddeler üzerinde kimyasal tepkime oluşmasını tetikleyebilmektedir. Cildiniz üzerinde bulunan kremdeki herhangi bir kimyasal reaksiyon, cildinize geri dönüşümü olmayana ciddi hasarlar verilir. Bu sebeple sauna öncesi krem sürmekten şiddetle kaçının. Bunun yerine kendi parmaklarınızı kullanın. Sauna esnasında parmak uçlarınızla cildinize yapacağınız hafif ovalama teknikleri ile hem ölü hücrenin atılımına yardımcı olursunuz hem de kan akışını hızlandırarak cildin hızlı bir şekilde kendini onarmasını sağlarsınız.
  • Kalp, tansiyon gibi müzmin rahatsızlıklarınız var ise kesinlikle sauna ortamlarından kaçınmalısınız.
  • Eğer hastalığınız yoksa da sauna kullanımını yine temkinli olarak gerçekleştirmelisiniz. Uzun süreler kalmak sağlığınızı bozabilir. Beklenmeyen bir etki görüldüğünde en yakın sağlık kurumuna müracaat ediniz.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.