Pembe Fikirler

Yaz Aylarında Sağlıklı Bronzlaşmanın Yolları

Yaz Aylarında Sağlıklı Bronzlaşmanın Yolları

Yazın bu güzel günlerinde deniz, havuz ve bol bol güneşlenmenin keyfine varırken cilt sağlığınızı korumayı ihmal etmemelisiniz. Unutmayın, sağlıksız bronzlaşma “kanser” gibi tehlikeli bir hastalık riskini dahi hayatınıza getirebilecek faktörlerdendir. Ancak endişelenmeyin, alacağınız birkaç basit önlem ile hem bu güzel yaz günlerinin tadını çıkarabilir hem de teninizin eşsiz rengi ile ışıldayabilirsiniz!

Güneşe ne zaman çıkmalı?

Çoğumuz kış boyu “Yaz gelse de kendimi serin sulara atsam, bol bol güneşlensem” diye düşünürüz. Ancak cildimiz için alacağımız en basit ve aslında en güzel önlem istediğimiz her an güneş banyosu yapmamaktır. Uzmanlara göre 11:00 ve 15:00 arası güneş ışınları en dik ve cildimize en zararlı şekilde yeryüzüne ulaşır. Bu saatler dışında güneşlenmeniz cilt sağlığınız için atılacak adımların ve güzel bir bronzlaşmanın altın anahtarlarındandır.

Güneş yanığına dikkat

Özellikle kış döneminden sonra ilk defa güneşe çıkıyorsanız alerji riskiniz biraz daha fazla olabilir. Cildinizde kaşıntı, kızarıklık gibi belirtiler görülebilir. Eğer bu belirtiler güneş koruyucu sürdüğünüz halde devam ediyorsa öncelikle bir cilt doktoruna başvurmalısınız. Bu süreçte güneşle direk temas etmeyi bırakmalı ve yüksek koruma faktörlü ürünler kullanmalısınız.

Cildinize uygun ürünler

Cildiniz ister hassas ister normal bir cilt olsun koruma faktörü yüksek ve organik ürünler kullanmanız cildinizin sağlığı ve kaliteli bir bronzlaşma için önemlidir. Cilt tipinize göre bir koruyucu kullanmanız yaz aylarında artan sivilcelenme ve siyah nokta gibi sorunların da minimize edilmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca ürününüzü terleme gibi durumlarda, havuz ve deniz sonrasında tekrar uygulamanız gereklidir. Tüm bunların dışında bir güneş sonrası ürün kullanmanız da cildinizi rahatlatacak, nemli kalmasını ve yumuşacık olmasını sağlayacaktır.

Mantardan nasıl korunulur?

Özellikle yaz aylarında ayak mantarlarında artış görülüyor. Bunun için havuz kenarında aynı terlik ve havlu kullanımından kaçınmalısınız. Ciltte de görülebilen, mantar belirtisi olan kahverengi lekelenmelerin önüne geçmek için mutlaka kendi kişisel eşyalarınızı kullanmalısınız. Havlunuzun ve mayonuzun uzun süre ıslak kalmamasına da özen göstermelisiniz. Havuz kenarında çıplak ayakla dolaşmamaya dikkat etmeniz de oldukça önemlidir.

İsilik önlenebilir

vücutta küçük kırmızı noktacıklar halinde kendini gösteren yine sıcak havalarda ortaya çıkışı hızlanan cilt rahatsızlıklarından biri isiliktir. Öncelikle çok yağlı güneş ürünleri kullanmaktan vazgeçmelisiniz. Bunun yerine kullandığınız tüm ürünlerin su bazlı olmasına dikkat etmelisiniz. Sık sık giysilerinizi değiştirmeniz ve naylon ya da sentetik kumaşlar yerine pamuklu, hava aldıran giysiler tercih etmeniz de sizi rahatlatacak, isiliğin geçmesini kolaylaştıracaktır.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.