Pembe Fikirler

Kamuflaj Makyaj Nasıl Yapılır, Hangi Malzemeler Kullanılır?

Kamuflaj Makyaj Nasıl Yapılır, Hangi Malzemeler Kullanılır?

Kamuflaj makyaj  makyaj çeşitlerinden biridir ve birçok kadın ya da erkeğin başvurduğu yöntemdir. Doğru malzemelerle istenmeyen görüntüler kapatılabilir.

Hangi Durumlarda Kamuflaj Makyaj Yapılır

Kamuflaj makyaj bazı görüntüleri kapatmak için tercih edilmektedir. Örneğin ciltteki yanık izi, morluk vs. İzi, kötüleşen dövme, hamilelik nedeniyle oluşan lekeler  kamuflaj makyajda  en sık görülen nedenlerdendir. Ancak bu durumla da sınırlı düşünülmemelidir.

Varis, dekoratif makyajla kapanması mümkün olmayan bölümlerin kapatılması gibi amaçlarla da bu makyaj türü kullanılabilir. Sonuç olarak istenmeyen görüntüler gider ve bir süre için pürüzsüz görüntü sağlanır.

Ne Tür Malzemeler Kullanılır

İsminden de anlaşılacağı üzere kamuflaj makyajı yapmak için kapatıcı çeşitleri ağırlıklı profesyonel malzemeler kullanılmaktadır. Örneğin sivilce için kullanılan kapatıcıları bu amaçla da kullanmak mümkündür. Ancak içerisinde parfüm, paraben alkol gibi hiçbir madde olmamalıdır. Yoğun bir işlem uygulaması oılacağından alerji tetikleyen bir durum olmamalıdır.

Hatta daha da iyisi, önceden hangi malzemeyi seçeceğinizi bilmiyorsanız bir dermatologla görüştükten sonra  malzeme temin edebilirsiniz. Kendi yaptığınız makyajın eğer hızlı şekilde geçeceğini düşünenler için alternatiften de bahsetmek gerekir. Daha profesyonel kapatıcı malzemelerin kullanıldığı özel klinikler, sürtünme gibi nedenlerle hemen makyajın çıkmasını engeller.

Kamuflaj Makyaj Yapılışı

Kamuflaj makyaj yapılışı  bölümüne gelince öncelikle uygulama yapılacak alanın temiz olmasına önem vermek gerekir. Sonraki aşama nemlendirme olmalıdır. Gözeneklere işleyen nemlendirici sonrasında kapatıcılarla başlanır. Krem formunda, yüksek örtücü özelliği  ile  bir tabaka halinde yedirilmelidir.  Bu aşama sonrasında sabitleyici pudraya geçilir.

Kapatıcı sonrası dağılma ve birikme olmaması için  hemen sonra pudra işlemine geçilir. Makyajın su geçirmemesi için bu aşama son derece önemlidir.  bu işlem de bitince sabitleyici spreye geçilir. Bulaşma olmaması, makyajın başka yerlere yapışarak etkisini kaybetmemesi için sabitleyici bir sprey sürülür.

Ciltten 30 cm kadar uzakta tutulup da sıkılmalıdır.  Sabitleyici spreyin bekletilme süresi 2-3 dakikadır. Sonraki dönemde yapılması gereken renkli bölümleri gidermek için kullanılan renk düzenleyicilerdir. Morluk, dövme izi, kırmızılık durumunu gidermek için sarı renk kullanılır ve görüntü nötr hale getirilir. Kamuflaj makyaj kapatılacak yerin özelliğine göre değişebilir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.